Бавни

 

Бавните протеини са формули и пудри , които се разграждат по-бавно от човешкия организъм и следователно се употребяват по предназначение и спрямо нуждите и целите на дадения атлет.

Благодарение на бавното разграждане на тези протеинови формули,  организма и мускулите биват снабдявани с протеини (есенциалните и неесенциалните аминокиселили) в по-дълъг период от време - до 6/7 часа.  Тези формули са идеални за прием във времето , в което трениращият би останал за дълго време без редовния си прием на протеин (аминокиселини) или случайно му се наруши хранителния план.

Благодарение на бавното си дейсвтие, те постигат и едно сравнително по-балансирано снабдавяне на организма и мускулите с важните за тях аминокиселини , като постепенно се разграждат и усвояват малки части от цялото количесто и се постига по-висока усвояемост. 

Бавните протеинови формули са особено популярни и удобни за приемане преди сън , тъй като следва дълъг период от време без прием на аминокиселини , а това за един интензивно трениращ атлет е от ключово значение. 

Често срещаните видове бавни протеини са Казеинът (Casein - който е и най-популярният), Телешкият протеин , нормалният Млечен протеин (Milk protein - рядко срещан) също е бавноусвояем, някои растителни източници като Соя (тя може да бъде и бърза в зависимост от начина ѝ на извлизчане и филтрация) , Пшеница , Боб и Грах.   

Към бавноусвояемите формули също можем да прибавим и някои продукти аминокиселини в таблетна форма. Това са аминокиселини комресирани и направени на таблетки, понякога доста големи на размер , което също прави усвояването им забавено. 

Изглед:
Покажи:
Ред:
  БАВНА ФОРМУЛА ОТ ЯЙЧЕН И КАЗЕИНОВ ПРОТЕИН Реален етикетен състав ! Доказан про..
79,00лв
  БАВНА ФОРМУЛА ОТ ЯЙЧЕН И КАЗЕИНОВ ПРОТЕИН Реален етикетен състав ! Доказан про..
79,00лв
  БАВНА ФОРМУЛА ОТ ЯЙЧЕН И КАЗЕИНОВ ПРОТЕИН Реален етикетен състав ! Доказан про..
79,00лв